Het bereiden van een maaltijd is in wezen zo’n mooi proces. Jammer dat we er vaak zo haastig (moeten) overgaan… Wat als we het eens de volle aandacht geven die het verdient, om het sacrale ervan te herontdekken?

Wil jij graag ervaren hoe het is om elke stap in het bereiden van je maaltijd met heilige eerbied en aandacht te betreden? Van het uitzoeken van je ingrediënten, over het oogsten, fijnsnijden, de alchemie van het Vuur tot het in je verwelkomen van de spijzen?

Elke plant die je in je eten verwerkt, is een levend wezen, één van Al onze Verwanten.

In het contact maken met een plant die je gaat oogsten, kan een hele wereld zich openen. Meestal beperkt dit contact zich tot een visuele beoordeling van de kwaliteit, eventueel ook via de geur als er geen plastic rond zit, en het haastig uit het winkelrek grabbelen van de prachtige plantendelen die weken of maanden hebben gegroeid.

Levende planten hebben een boodschap, een essentie, een energietrilling die je tot je neemt. Door in een ceremonieel moment van sacrale intentie, vanuit een meditatieve houding contact te maken, kan je deze energie meenemen in het eten.

Dan komt het oogsten. Dit is iets wat we op zich al niet meer gewoon zijn, laat staan het bewust doen. Oogsten is niet alleen actief een leven nemen, het is ook bewust en dankbaar ontvangen. Alleen wat je echt ontvangt, kan je in je maaltijd stoppen.

Ook bij het snijden, gebeurt er energetisch heel wat. Doordat je de plant opent, komt er al van haar prana of levensenergie vrij. Hoe ga je daarmee om? Ook hier maakt intentioneel energetisch verbinden een heel verschil in het behoud van de kwaliteit van je voeding.

Koken is de alchemie die het Vuur brengt in je spijzen. Niet voor niets zeggen magiërs in deze fase hun spreuken. Het is misschien wel de meest creatieve fase van het proces, waarin jouw Liefde zich met het wezen van de planten kan verenigen om samen tot een hoger niveau te komen.

Ten slotte is er het tot je nemen van de spijzen. Hoe je dit doet, snel en onbewust of traag en in volle aandacht, bepaalt voor een groot stuk hoe goed je de energie en voedingsstoffen van de planten én de alchemie die erin is gestoken, opneemt.

In deze workshop

begeleiden we je zorgvuldig in al deze aspecten. Contact maken met de plant op energetisch/zielsniveau, ceremonieel oogsten, het energiewerk van het snijden, de magie van het koken en het bewust verwelkomen van het bereide eten in je eigen energiesysteem.

Je kunt indien mogelijk ook iets meebrengen dat je al bewust geoogst hebt in eigen tuin of in de natuur; ook hier kan nog heel wat energiewerk mee gebeuren.

Datum: –> zie Agenda

Bijdrage: Ngl. je mogelijkheden 50 à 70€

–> Inschrijven